| Human Library Dat is Groningen
Sluit
Menu
Human Library

Algemeen nieuws

Human Library

Human Library organiseerde 7 fysieke en inmiddels 16 online edities dit jaar. Het was lastig, want afstand houden werd de norm terwijl Human Library juist mensen bij elkaar wil brengen. Toch is gebleken dat online gesprekken een waardige vervanger kunnen zijn.  Voor het einde van het jaar organiseert Human Library nog twee online ontmoetingen: donderdagavond 17 december en maandagavond 21 december. Een greep uit de beschikbare boeken: Anti-zwarte piet activist, Armoede, Aseksueel, BDSM, Oorlogskind, Psychose, Veganist, Herseninfarct, Maagverkleining, Niet aangeboren hersenletsel, Onveilig gehecht, Slachtoffer huiselijk geweld, Transgender, Verslaafd en Weduwe door zelfmoord.

Kies een boek waar je nog maar weinig van weet!

Uit de evaluatie  van voorgaande edities blijkt dat mensen gemiddeld een hoog cijfer geven aan het gesprek, ze noemen het leerzaam, plezierig ( via Zoom vanuit het eigen huis!) en velen vonden dat er een nieuw gezichtpunt was ontstaan: “Het gesprek was zo fijn, zo eye-openend en echt een safe-space om te praten”.

Caberetier Vincent Bijlo raadt iedereen aan eens een ander boek te lezen:“We lopen vaak als gesloten boeken door de wereld. Het kennen van elkaars verhalen voorkomt dat we oordelen en veroordelen op grond vooroordelen. We denken in patronen, dat doen we allemaal. Jij, wij, zij, ik , hij, die moeten we doorbreken en ontrafelen. 

Wanneer je een boek kiest (dat kan hier) en je vervolgens opgeeft  krijg je een link per e-mail en na een algemene introductie begint het gesprek.  Je mag alles vragen als het maar met respect gebeurt. Een gesprek duurt 20 minuten met eventueel 10 minuten verlenging. Overigens kan je je ook opgeven als een te-lezen-boek.