| Het Noorderzonfestival 22 augustus – 1 september Dat is Groningen
Sluit
Menu
Het Noorderzonfestival 22 augustus – 1 september

Algemeen nieuws

Het Noorderzonfestival 22 augustus – 1 september

Het Noorderzonfestival biedt ontzettend veel leuke, interessante, belangwekkende, adembenemende voorstellingen. Hoe kies je een voorstelling? dat is heel persoonlijk, maar bij deze de keus van Dat is Groningen:

  • Wil je vermaakt en geïnspireerd worden dan is Gravity and other Myths met Mirror een aanrader, Een eigentijds circus dat al eerder op Noorderzon te zien was.
  • Kashabi Theatre, een van de belangrijkste Palestijnse theaters, brengt Yes Daddy. Een intens en mooi stuk over de (moreel) fragiele relatie tussen een oude man en een jonge mannelijke escort.
  • Bijzonder lijkt me de première van ‘Catarina and the beauty of killing fascists’  dit gaat over een familie waarin het traditie is om elk jaar een fascist te vermoorden. Een ‘meeslepend politiek theaterstuk’ zoals Noorderzon schrijft.
  • Dan is er nog een stuk dat Mark Yeoman (artistiek directeur) ‘ … ridiculous, punky, anarchic, hilarious and kind of anti-theatre’ noemt, het lijkt op stand-up comedy, zegt hij maar eigenlijk is het niet erg grappig, terwijl je wel de hele tijd zult lachen. Intrigerend, dus die kiezen we ook.
  • Tot slot de serie waarin Linkse Mannen de grote maatschappelijk problemen oplossen met cultuur. Problemen die ze gaan oplossen 😉  Radicaal-Rechts, het Zorginfarct, de Wereldoorlog, een Groene Toekomst en De Publieke Omroep. Als Dat is Groningen kiezen we voor de laatste, want goed journalistiek is een oplossing voor veel problemen.

Ga zelf op onderzoek uit naar wat je leuk vindt; alleen al door te ‘bladeren’ door het programma krijg je er zin in. De kaartverkoop van het volledige programma start 22 juli om 12 uur, voor het internationaal hoofdprogramma kan je al kaartjes kopen.

                                                  ——————————————————————————————————————-

Noorderzon doet z’n best om rekening te houden met mensen met een beperking. Zo kan je in het programma filteren op: geschikt voor rolstoel, geschikt voor doven/slechthorenden. (je kan ook filteren op ‘familievoorstelling’  zodat je zeker weet dat je kinderen het leuk vinden.)

Vijf programmaonderdelen zijn geschikt voor doven/slechthorenden: allevier zijn het visuele spektakels van dans, circus, acrobatiek, humor, bezinning.

Filterend op rolstoeltoegankelijkheid kom je bij 28 programmaonderdelen: 8  in Pollux in het Noorderplantsoen, anderen in het Forum, bij USVA, de Machinefabriek, Grand Theatre, of Bij Vrijdag. Het aantal rolstoelplaatsen per locatie is wel beperkt. Je kan reserveren via de website als je een kaartje koopt. voor info kan je mailen naar tickets@noorderzon.nl

Aan de rand van het plantsoen aan de Nieuwe Boteringestraat is een parkeerruimte ingericht  voor rolstoelgebruikers.  Noorderzon wil uiteindelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Ze laten zich adviseren door Stichting lezen&schrijven en Clubhuis voor Doven Groningen/Doofvriendelijk Groningen.