| Het Nachtleven moet veiliger, diverser en inclusiever Dat is Groningen
Sluit
Menu
Het Nachtleven moet veiliger, diverser en inclusiever

Algemeen nieuws

Het Nachtleven moet veiliger, diverser en inclusiever

De Nachtraad gaat deel uitmaken van een nachtcoalitie die plannen gaat maken om Groningen veiliger, diverser en inclusiever te maken. Verschillende afdelingen van de gemeente, maatschappelijke organisaties en nachthorecaondernemers gaan ook meepraten in de nachtcoalitie.

Dit is nodig omdat er ontwikkelingen in het nacht zijn die bijdragen aan het gevoel van onveiligheid, zoals wapenbezit, drugsgebruik en (seksuele) intimidatie.”Het geweld tegen de LHBTQIA-gemeenschap bedreigt de inclusiviteit van het uitgaansleven” staat in een aangenomen motie voor verbetering van het nachtleven. (Als je goed kijkt zie je ‘Wij zijn het zat’ staan op de regenboogvlag hieronder). Opgemerkt wordt ook dat de uitgaansgelegenheden op elkaar beginnen te lijken, waardoor er minder ruimte is voor alternatieve scenes en subculturen.

 

In de motie wordt ook aangedrongen te onderzoeken of het werk dat de Nachtraad doet gefinancierd kan worden.(Dat is nu niet het geval) . De Nachtraad doet veel werk: ze geeft voorlichting, heeft contact met ondernemers en doet onderzoek.

Het is de bedoeling om volgend jaar met een voorstel te komen over hoe te komen tot een diverser, veiliger en inclusiever nachtleven.