| Het Meezingcafé Dat is Groningen
Sluit
Menu
Het Meezingcafé

Reportage

Het Meezingcafé

Pluscafé (van stichting Groningen plus) en Vrijdag, het huis voor amateurkunst, organiseerden elke laatste vrijdag van de maand een meezingcafé. Nu dit niet meer door kan gaan is besloten het digitaal voort te zetten.

Het digitale Meezingcafé wordt gehost door live muzikanten en iedereen die meedoet kan elkaar zien. Je kunt als bezoeker de muzikanten en de mensen in je woonkamer horen.

Hannelore Duynstee, projectleider van Vrijdag: “Mensen reageren erg enthousiast op het online Meezingcafé, we zien dat nieuwe mensen een volgende keer ook weer terug komen. De gemiddelde leeftijd schat ik op 55-60 jaar. Het zou natuurlijk mooi zijn als we ook een jongere doelgroep kunnen enthousiasmeren, ook voor hen is het erg leuk. Ik ben erg blij dat we dit in deze tijd kunnen bieden, men vindt het erg leuk dat we dat iedere week doen. Een verzetje vlak voor het weekend. Meestal doen er 25 laptops/ipads mee en per laptop etc soms meer mensen”.

Omdat je iedereen kunt zien (maar niet horen) heb je wel het gevoel dat je met elkaar aan het zingen bent. En natuurlijk wordt er voor gezorgd dat de songteksten voorhanden zijn.

Het meezingcafé  is elke vrijdag om 16 uur. Op deze pagina vind je instructies ( filmpje +pdf) hoe je mee kunt doen.