| Grong.nl voor jongeren Dat is Groningen
Sluit
Menu
Grong.nl voor jongeren

Algemeen nieuws

Grong.nl voor jongeren

Grong.nl  – Anything but boring! –  is het activiteiten platform voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. De website is in december 2020 gelanceerd  en heeft nu een nieuw uiterlijk en een uitgebreider aanbod.  Hiermee wil de gemeente Groningen een bredere doelgroep bereiken. De gemeente gaat ook de samenwerking met de netwerkpartners intensiveren en jongeren en nieuwe partners betrekken bij de verdere ontwikkeling van GRONG.nl. Ook is er een subsidieregeling ingevoerd om het activiteitenaanbod te vergroten. In de eerste fase kwamen 1500 bezoekers per dag en namen 600 jongeren per week deel aan de activiteiten.

Wethouder jeugd Isabelle Diks: “We merken dat steeds meer jongeren last hebben van de coronamaatregelen. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien wat er nog wél mogelijk is. Zodat jongeren met elkaar in contact kunnen blijven door middel van activiteiten op het gebied van sport, spel en entertainment.” 

De activiteiten zijn inderdaad erg gevarieerd: van een picknick in het Noorderplantsoen tot een conferentie over de rol van sociale media in hedendaags politiek activisme en van Escaperoom ‘De verloren vrijheid’ tot een uitgebreide sport en spelweek in Beijum en niet te vergeten het online Bevrijdingsfestival met 200 optredens. Alle activiteiten zijn online te bezoeken maar de wethouder hoopt ze ook in de ‘echte’ wereld te kunnen voortzetten: