| GRIP en GLANS Dat is Groningen
Sluit
Menu
GRIP en GLANS

Algemeen nieuws

GRIP en GLANS

In Beijum worden 6 gezellige bijeenkomsten georganiseerd voor vrouwen van 65+ die het gevoel hebben er alleen voor te staan en geen energie hebben om er op uit te trekken en mensen te ontmoeten. Je ontdekt tijdens de cursus GRIP en GLANS wat je zelf kan doen om in beweging te komen en weer glans te geven aan je leven.

Hier in Groningen bij het UMCG stelden ze zich een aantal jaren geleden de vraag hoe het toch kwam dat sommige mensen tot op hoge leeftijd gezond en gelukkig blijven terwijl anderen daar veel moeite mee hebben.  Uit dat onderzoek kwamen een paar antwoorden en van daaruit hebben ze een cursus ontwikkeld. De cursus GRIP en GLANS leert je hoe je zelf je leven op elke gebied ( fysiek, sociaal, emotioneel) in de hand kan nemen. GRIP staat voor vaardigheden en GLANS staat voor welbevinden. Overigens bleek dat niet alleen de zelfredzaamheid maar ook de samenredzaamheid belangrijk is. Mensen gaan samen op zoek naar nieuwe manieren om goed voor zichzelf en tegelijkertijd voor hun sociale kring te zorgen.
De cursus heeft een positieve insteek doordat gekeken wordt naar wat mensen nog wèl kunnen en willen. Veel deelnemers zijn positief over de cursus, zo schrijft iemand: “Ik neem nu weer het initiatief om met vriendinnen dingen te doen en ik ben lichamelijk actiever geworden. Ik ben er zelfverzekerder door geworden en geniet weer van de kleine dingen in het leven.”

Praktische informatie:
wijkcentrum Trefpunt Beijumerweg 17 Beijum
dinsdagmiddag, 5, 12, 19, 26 april en dinsdag 10 en 17 mei
tijdstip 14.00 – 16.00 uur.
De cursus is gratis en wordt door Humanitas gegeven ism WIJ, Eensamen050 en de gemeente Groningen
Aanmelden kan door een mail te sturen naar mattie-oostra@groningen.nl, via Mattie kan je ook meer informatie krijgen.