| #girlpower Dat is Groningen
Sluit
Menu
#girlpower

Verhaal

#girlpower

Twee weken geleden zat ik op een houten bankje van een afstand te kijken naar drie jongetjes die aan het voetballen waren in een voetbalkooi. Ze waren alledrie rond de leeftijd van acht tot tien jaar oud. ‘Pass me de bal, mattie,’ zei het blonde jongetje tegen zijn lichtgetinte vriend. Geamuseerd bleef ik toekijken en ondertussen mijn naturelribbelchips eten. ‘Wow die was hard man!’ riep het derde jongetje met een oversized t-shirt toen hij de pass van zijn vriend zag.

Het was leuk om te zien hoe enthousiast de jongens waren over voetbal. Door hun enthousiasme was ik blijven kijken en de tijd vergeten. De jongens namen een pauze en gingen zitten op de grond. Ik wou bijna opstaan totdat er een meisje aan kwam hollen. ‘Mag ik dit keer wel meedoen?’ vroeg ze aan de jongens. De jongens keken elkaar aan en schaterden het uit van het lachen. ‘Meisjes kunnen niet voetballen,’ zei het blonde jongetje. ‘Jij kunt niet voetballen,’ antwoordde het meisje. De jongen met het oversized t-shirt keek het meisje serieus aan. ‘Jongens zijn beter in voetbal. Je mag niet meedoen’.

Gefrustreerd keek het meisje naar de jongens en vervolgens naar de blauwe bal die tegenover hen op de grond lag. Ze liep naar de bal toe en met een aanloop trapte ze de bal weg. De bal kwam met een harde bonk tegen de kooi aan.

Ik keek naar de gezichten van de jongens en kon zien dat ze stiekem onder de indruk waren.

‘Misschien zijn jullie beter in voetbal, maar ik ben beter in schoppen’, zei het meisje en liep vervolgens weg.

Correspondent #girlpower