| Fruitcafé De Helpende Hand geopend Dat is Groningen
Sluit
Menu

Algemeen nieuws

Fruitcafé De Helpende Hand geopend

Bij Fruitcafé De Helpende Hand aan de Werumeus Buningstraat zijn heerlijke sapjes, fruit en groente te koop. De plek waar traditioneel het buurtcafé zat is op geen enkele wijze meer te herkennen in het Fruitcafé, alleen de stamtafel is gebleven.

Hier kan men terecht voor allerhande vragen, ontmoetingen en natuurlijk voor een goede kop koffie en/of thee. Mét lekkernijen. Het is de gezonde ontmoetingsplek voor de wijk, waarbij gezondheid, ontmoeting en hulp centraal staan.

Ook is er verbinding met de Albert Heijn in De Wijert. Door het inzetten van studenten, vrijwilligers en mensen met een participatiebaan,  draagt het café bij aan re-integratie op de arbeidsmarkt, armoedebestrijding, bestrijding van eenzaamheid en isolement en biedt het leeropdrachten voor het onderwijs.

Innovatiewerkplaats

Het Fruitcafé is gegroeid vanuit een project van de Innovatiewerkplaats. In die werkplaats worden ideeën, projecten en voorstellen om de leefbaarheid te bevorderen in de praktijk gebracht. Dat is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bewoners, ondernemers, onderwijs en gemeente.

Studenten van verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen worden verbonden aan vraagstukken in de wijken. Denk hierbij aan het maken van een ondernemersplan voor een startende ondernemer, hulp bij het invullen van belastingaangifte, het aanleggen van een publieke groenvoorziening.