| Fietsvriend Fred biedt ‘fietsservice next level’ Dat is Groningen
Sluit
Menu
Fietsvriend Fred biedt ‘fietsservice next level’

Algemeen nieuws

Fietsvriend Fred biedt ‘fietsservice next level’

Zeg je Groningen, dan zeg je fietsen. Nergens ter wereld rijden in verhouding zo veel bewoners op hun trouwe tweewieler als hier. En nu de plannen voor de Zuidelijke ringweg werkelijkheid worden en Groningen voor een deel moeilijk bereikbaar wordt de komende jaren, komt Fietsvriend FRED als geroepen: een mobiele fietsservice die bedrijven helpt hun medewerkers op de fiets te krijgen en vooral te houden.

FRED is ontstaan vanuit Bikkels & Bikes (de voorloper), een sociale onderneming die al een tijdje soortgelijke service verleent. En Bikkels & Bikes is weer een initiatief van Stichting Goed Bezig. Met FRED wil de stichting de mobiliteit van fietsers in de stad waarborgen. Dat lukt aardig, gezien de lijst van bedrijven waar ze nu al hun service aan verlenen.

Werknemers van deelnemende bedrijven kunnen via een app aangeven waar hun fiets staat, zodat deze onder werktijd bijvoorbeeld gerepareerd kan worden of een onderhoudsbeurt kan krijgen. FRED opereert dan ook op aanvraag via een mobiele fietsenwerkplaats, of in house bij bedrijven. Hierdoor wordt de drempel zo laag mogelijk gemaakt om werknemers op de fiets naar hun werk te laten komen: goed voor de gezondheid én het milieu.

Het grote pluspunt aan FRED is dat er erkende fietsenmakers werken, die op hun beurt werkzoekende jongeren en volwassenen opleiden. FRED creëert dus ook nog eens banen. Win-win-win, zoals ze het zelf noemen in hun bidbook. Wil je meer weten over Groningen Fietsstad? Kijk dan eens hier.