| ‘Feest in Oost en West’ Dat is Groningen
Sluit
Menu
‘Feest in Oost en West’

Algemeen nieuws

‘Feest in Oost en West’

In de middeleeuwse toren van de kerk in Garmerwolde is een spannende Escher-achtige trap gebouwd, waarop je op een interactieve manier kennismaakt met feesten uit verschillende religies. Zo zijn er chocolade tabletten en snoep aan de wand vanwege het Islamitisch Suikerfeest en helemaal bovenin de toren vind je een verbeelding van Hemelvaart; een videoprojectie geeft een illusie van opstijgen. Dit zijn maar een paar onderdelen van de tentoonstelling waar nu nog hard aan gewerkt wordt. ( lees het blog over de verbouwing van de oude kerk hier)

De tentoonstelling ‘Feest! In Oost en West!’ maakt deel uit van het landelijke museale project ‘Feest! Weet wat je viert’ onder regie van Museum Catharijneconvent in Utrecht. Op elf samenwerkende locaties zijn Feest-tentoonstellingen te bezoeken, met als doel: feest voor alle kinderen van Nederland. De tentoonstelling in Garmerwolde is een concept van de Stichting Oude Groninger Kerken. De stichting presenteert het kerkelijk complex van Garmerwolde als educatieve locatie; een plek die mensen en gedachten in beweging brengt.

De officiële opening van de Schoolkerk is op 28 februari en vanaf 29 februari is de kerk ieder weekend voor iedereen geopend van 10.00-18.00 uur. Doordeweeks komen er schoolklassen. Het schoolprogramma bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling, gecombineerd met dialoog, om elkaars achtergronden en opvattingen te leren kennen en begrijpen.

In het Atelier van AvecPlezier, gevestigd in het ontvangstgebouw, kan je een kopje koffie of thee drinken met huisgemaakt gebak.

Verder blijft de kerk natuurlijk van en voor de dorpse activiteiten.

foto kinderen: Ronny Benjamins

foto toren : Peter de kan