| Een vrijwilliger van de voedselbank vertelt Dat is Groningen
Sluit
Menu
Een vrijwilliger van de voedselbank vertelt

Algemeen nieuws

Een vrijwilliger van de voedselbank vertelt

Het is even manoeuvreren met de vrachtauto op de kleine parkeerplaats voor de voedselbank. Het doek gaat omhoog en de waren worden uitgeladen. Gerard doet dat niet alleen, maar iedereen steekt de handen uit de mouwen. ‘Ik maak al vroeg mijn rondje langs de supermarkten, andere winkels en bedrijven en ben hier dan meestal om half tien’, zegt Gerard die werkt als chauffeur. Het voedsel wordt met vereende krachten naar binnen gebracht, waarna sortering kan plaatsvinden. In principe rijdt Gerard twee dagen in de week, soms vaker als daarom wordt gevraagd.

Wat terug te doen
Gerard was al een beetje bekend met de Voedselbank. ‘Voordat ik met pensioen ging, had ik een aantal varkens. Bij de Voedselbank haalde ik altijd het overgebleven voedsel op, wat anders zou zijn weggegooid. Dat stond aan het eind van de middag altijd voor me klaar.‘ Na zijn pensionering vond hij het tijd om wat terug te doen. ‘Het werk wat ik nu doe, geeft me een heel goed gevoel. Ik vind het fijn dat we mensen blij kunnen maken met voedsel en dat er niets over de schutting wordt gegooid.’ Volgens Gerard gooien we te gemakkelijk voedsel weg, niet alleen als persoon maar ook bij winkels. ‘Nu kunnen we er anderen mee helpen en daar werk ik van harte aan mee.’

 

In het kader van de verhuizing en de Open Dag van de Voedselbank op 8 september, geven we extra aandacht aan de mensen die het allemaal mogelijk maken. Lees het hele interview op de website van de Voedselbank, waar ze regelmatig iemand of iets in de schijnwerpers zetten.