| Een straat verrast Dat is Groningen
Sluit
Menu
Een straat verrast

Algemeen nieuws

Een straat verrast

Waarom niet? Een beetje gek doen, vrolijkheid brengen, mensen uit de huizen lokken want ‘Het is lente!’ Deze week is de eerste verras-je-straat-dag in Vinkhuizen/Paddepoel en de Hoogte. Een week om met de buurt de straat te versieren, een speurtocht te houden of nestkastjes te timmeren. En zoals je ziet een parade te houden met een verrassend spandoek en muziek, er werd gezwaaid en zelfs af en toe een dansje gedaan met verraste inwoners.

Dit alles vond en vindt plaats na een brainstormsessie waar iedereen voor was uitgenodigd, of ze nu wel of geen ideeën hadden om iets leuks te doen. En als je wel inspiratie had maar niet wist hoe het aan te pakken was je ook welkom.

Het idee voor de Verras je Straat-week kwam tot stand in de training Buitengewoonzijn.NU. In de training leren mensen hoe ze een idee voor een speciale actie samen met anderen in uitvoering kunnen brengen. Ondertussen merken zij ook wat zijzelf teweeg kunnen brengen. Dankzij de training zijn er al veel maatschappelijke initiatieven ontstaan die de wereld om ons heen mooier maken.