| Een nieuwe Kinderburgemeester! Dat is Groningen
Sluit
Menu
Een nieuwe Kinderburgemeester!

Algemeen nieuws

Een nieuwe Kinderburgemeester!

Inez is verkozen tot de nieuwe Kinderburgemeester van Groningen. Ze wist de meeste stemmen binnen te halen. Gelukkig hoeft ze niet alles alleen te doen, komend jaar staat Doris, de nieuwe loco-Kinderburgemeester, haar bij.

In een flitsend voorstel filmpje zei Inez dat ze het belangrijk vond dat kinderen hun droom en talent mogen najagen, “niet ieder kind kan dat, ze zijn ziek, arm of hebben geen huis en die kinderen wil ik heel graag helpen.” Dat is een prachtig streven Inez, gefeliciteerd en succes het komend jaar.

De Kinderburgemeester vergezelt de burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Ze krijgt ook de kans om zelf activiteiten te organiseren. Afgelopen jaren zijn we de kinderburgemeesters al op veel plekken tegengekomen. Jorn, de afzwaaiende kinderburgemeester hield een korte maar zeer krachtige speech tijdens Keti Koti, hij opende de zwemvierdaagse en de avondvierdaagse, mocht een feestvlaggenlijn ophangen tijdens de opening van de Grote Markt enzovoort enzovoort. Ze hebben het er maar druk mee, maar het is goed om te zien dat de vertegenwoordiger van de kinderen in de gemeente Groningen overal bij wordt betrokken.