| Een grappig spel over serieuze problemen Dat is Groningen
Sluit
Menu
Een grappig spel over serieuze problemen

Algemeen nieuws

Een grappig spel over serieuze problemen

De Kinderraad van Groningen (16 kinderen tussen de 10 en 14 jaar) vergadert een paar keer per jaar in het stadhuis.De raad is destijds ingesteld omdat de gemeenteraad het belangrijk vindt dat kinderen een stem hebben in de dingen die hen aangaan. Kinderen weten immers heel goed wat belangrijk is. Tijdens een vergadering begin dit jaar brainstormde de kinderen over het thema van dit jaar. Wat vinden we belangrijk?  En wat moeten we doen met de 300 ideeën om armoede op te lossen, die er al lagen? Er werd heel wat geroepen tot Flint riep ‘laten we een spel maken waar al deze ideeën  in voorkomen’. Dat is precies wat er gebeurd is.

Het spel ‘Monsterproblemen’ is het afgelopen jaar door de kinderen bedacht, geschreven, ontworpen en getekend, waarbij ze wat hulp kregen van de experts van het Spellenmaakgilde en nu is het zover dat het spel in de handel wordt gebracht. Spelwinkel WirWar uit de Oude Kijk in’t Jatstraat koopt het spel van de Kinderraad en verkoopt het voor hetzelfde bedrag. (nou ja, alleen de BTW moet er nog bovenop).De Kinderraad zal dit geld weer gaan gebruiken om kinderen die in armoede leven te helpen. Zo is de kring weer rond.

Een groot aantal van de 300 ideeën over het oplossen van armoede zijn in het Monster problemen spel verwerkt. De bijbehorende monsters zijn door de kinderen zelf getekend. In het spel worden problemen die worden veroorzaakt door kinderarmoede verbeeld als nachtmerrieachtige hoofden van monsters. Wanneer je aan elk probleem hoofd een passende oplossing koppelt verandert je monster in een vriendelijke reus.

Op de bovenste foto overhandigt Nicole van de gemeente (zij begeleidt de Kinderraad) het Monster problemen spellen aan Kim Hoetjes-Mulders van WirWar. Ook krijgen alle groepen 6  t/m 8 krijgen het spel. De Raad van Kinderen hoopt dat met dit spel het onderwerp armoede makkelijker bespreekbaar wordt en natuurlijk dat iedereen plezier heeft aan het spel. Als de voorraad Monsterproblemen van WirWar op is- wat niet vreemd zou zijn in deze tijd van het jaar – dan heeft de Kinderraad nog wel een voorraadje!