| Diversity Day Dat is Groningen
Sluit
Menu
Diversity Day

Algemeen nieuws

Diversity Day

20 Oktober viert Groningen de diversiteit van zijn bewoners. Iedere Stadjer is anders en uniek en dat gaat gevierd worden. De dag wordt georganiseerd door Meldpunt discriminatie in samenwerking met Urban House Groningen. Op verschillende locaties wordt diversiteit onderzocht en gepresenteerd door middel van dans, spoken word, rap, graffiti, theater en muziek.

We zijn niet alleen onze kleur, ons lijf, onze gender, onze seksuele oriëntatie, achtergrond, etniciteit of ons verleden. Onze identiteit bestaat uit zoveel meer. Wat bepaalt jouw identiteit? In hoeverre heeft die identiteit overlap met anderen of juist niet? In hoeverre is jouw identiteit bepaald door jouw verleden of toekomst? In hoeverre is jouw eigen diversiteit daarin een kracht, een leerschool of zelf een belemmering?

Het programma is erg divers: mensen lezen ( de Human Library) vindt dit jaar opnieuw plaats in de HEMA, er wordt een graffity mural gerealiseerd, de vrouwen van Van Hully presenteren hun textiel, op diverse plekken is hiphop, jazz, en een muziekperformance, een mensenrechtendialoog en voorleesrondes voor kinderen. Locaties zijn diverse winkels . Meer info over het programma vind je hier

foto: Discriminatie Meldpunt Groningen