| Diversity Day: kom naar het plein met kleur! Dat is Groningen
Sluit
Menu
Diversity Day: kom naar het plein met kleur!

Algemeen nieuws

Diversity Day: kom naar het plein met kleur!

Zondag 15 oktober 2017 staat alweer de 6e editie van Diversity Day Groningen op het programma. Diversity Day is een dag voor alle inwoners en bezoekers van Groningen. Het evenement op de Vismarkt draait om de pracht en kracht van het verschil. ‘Jezelf’ zijn (op welke manier dan ook) is niet alleen een recht, maar ook een verrijking!

Waar en wanneer?
Vismarkt te Groningen, op zondag 15 oktober van 13.00 – 17.00 uur

Programma
Diversity Day is voor iedereen! Daarom is er een uitgebreid programma voor jong en oud. De Vismarkt wordt omgetoverd tot hèt plein met kleur. Urban House Groningen verzorgt de gehele middag een divers programma van muziek, dans en spoken word, verdeeld over drie kleine podia. Ook nodigen zij bezoekers uit om een bijdrage te leveren aan een drietal graffitizuilen.

Verder kunnen bezoekers levende boeken lenen uit de Human Library Groningen! Je leent daar geen boeken, maar mensen. Zij vertellen bezoekers een bijzonder verhaal over hun eigen leven. Zo zijn er transgenders en vluchtelingen te leen.

Er is deze editie ook weer specifiek aandacht voor LHBT. In het kader van genderidentiteit is het bijvoorbeeld mogelijk om als het andere geslacht op de foto te gaan in De Kiekjeskar. Deze oude
camper is omgebouwd tot mini-fotostudio. Verder is er aandacht voor mensen met een handicap. Er wordt een route uitgezet die afgelegd kan worden per scootmobiel. Zo kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om hiermee over straat te moeten. Ook zijn er bewoners aanwezig van Noorderbrug. Deze Stadjers zijn zelf gehandicapt en kunnen bezoekers vertellen en laten zien hoe zij omgaan met hun beperking. Genoeg te doen dus, voor jong en oud!