| Diversity Day 6 oktober Dat is Groningen
Sluit
Menu
Diversity Day 6 oktober

Algemeen nieuws

Diversity Day 6 oktober

Op Diversity Day vieren we de Groningse diversiteit. Ooit begonnen met een simpele informatie markt ontwikkelde Diversity Day zich tot een levendige interactieve dag waarbij winkels in de binnenstad activiteiten organiseerden en er daarnaast elders veel muziek, dans en spoken woord te vinden was.

Dit jaar is het anders:
Discriminatie Meldpunt Groningen organiseert dit jaar een webinar over de wijze waarop mensen met een beperking mee kunnen doen aan onze samenleving. Het gaat daarbij over allerlei aspecten van de maatschappij, zoals de toegankelijkheid van nieuws, het onderwijs, passende zorg, openbaar vervoer en openbare gebouwen.  Over welke mensen spreken we eigenlijk? En welke situaties kunnen beter? Welke situaties gaan al goed? En wat kan en wat kan niet? Wat zijn de grenzen van wat je kan verwachten? Dit is de thematiek van het webinar.  Aan de hand van casussen uit het verleden worden voorbeelden uit de praktijk bekeken en wordt ingegaan op hoe  hoe aanpassingen eruit zouden kunnen zien.

Het webinar is bedoeld voor bestuurders, beleidsmakers, inwoners, woon-, zorg- en welzijnsprofessionals en andere belangstellenden.

Aanmelden

Aanmelden is eenvoudig, je kan je eenvoudig kosteloos aanmelden via deze link. Het webinar vindt plaats op 6 oktober van 15.00 tot 16.00u.  In november en december zijn er aansluitende webinars.

Jezelf zijn werkt

Wil je binnen je bedrijf met elkaar in gesprek gaan over diversiteit dan kan je het diversiteitsspel spelen, ( hier aan te vragen)  het spel heet ‘Jezelf zijn werkt’.  Het is een spel dat je bijvoorbeeld in de lunchpauze kan spelen. Het bestaat uit een aantal kaarten met vragen die uitnodigen tot nadenken en tot het delen van ervaringen. Bijvoorbeeld :

“Wanneer voel jij je gehoord, gezien en gewaardeerd door je leidinggevende? Kun je een voorbeeld delen?

of : “Welke beperking heb jij en welk talent brengt dat met zich mee ?

en “welk vooroordeel denk je dat andere mensen over jou hebben”.

of: “In welke situatie merk jij dat je niet volledig jezelf durft te zijn? Hoe komt dat?”    enz.