| Diversity Day Dat is Groningen
Sluit
Menu
Diversity Day

Algemeen nieuws

Diversity Day

Het Alfa college, het Groninger Museum, de Gasunie, Noorderlink en de Rijks Universiteit Groningen doen mee. 4 Oktober is het weer Diversity Day. Bedrijven, instellingen, organisaties organiseren op die dag een eigen activiteit om aandacht te vragen voor inclusie en diversiteit. Een stap in de richting van een maatschappij waarin we ieder unieke talenten waarderen en benutten. Dit alles onder het motto “Verschil Verrijkt!” Diversity Day brengt verbondenheid in plaats van polarisatie, ruimte voor verschil in plaats van tegenstellingen. Best belangrijk in een tijd waar discussies pittiger worden en nuances verdwijnen.

Wat kan je doen tijdens Diversity Day? Hoe richt je dat in? Op de website van Diversity Day vind je een paar uitdagingen en vele voorbeelden van wat verschillende bedrijven hebben gedaan om verschil te vieren. De uitdagingen:

  • Zet je gewenste voornaamwoorden overal neer, op je socials, in je handtekening onder mails;  dat kan zijn die/diens of hen/hun maar ook natuurlijk hij/hem of zij/haar. ( hier vind je een pdf over het gebruik van persoonlijke voornaamwoorden)
  • Verander je formulieren, voeg een derde optie toe aan m/v ; bijvoorbeeld:  m/v/open of m/v/anders of desnoods m/v/gaat je niets aan.
  • Doe mee met de Gebarentaal Challenge. Op de website staat een filmpje  waar je een paar eenvoudige gebaren leert “Want het makkelijkst zou zijn als iedereen gebarentaal zou spreken”.
  • Speel met je collega’s het Diversity Day Game. Met dit spel ontdek je samen de verschillen tussen collega’s en hoe je daar op een positieve manier mee om kunt gaan. De vragen op de kaarten brengen een gesprek op gang en nodigen uit om grenzen te verkennen. Het zijn vragen als “Wat betekent jezelf zijn voor jou” en “Heb je wel eens een vooroordeel gehad dat niet bleek te kloppen” .

Inmiddels hebben zich 111 bedrijven aangemeld voor Diversity Day, als je ook mee wil doen kan je je hier aanmelden.