| Diversity Day Dat is Groningen
Sluit
Menu
Diversity Day

Algemeen nieuws

Diversity Day

Dinsdag 5 oktober is het Diversity Day: een dag van extra aandacht voor diversiteit. Om te laten zien dat een mix van mensen met verschil in culturele afkomst, seksuele orientatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen positief is. Als er ruimte is voor de ander kan iedereen een unieke bijdrage leveren. Label mensen niet maar kijk naar het talent.

Noorderlink en Samenwerking Rijk Noord organiseren samen een Diversity week. Ze hebben een breed en divers online programma samengesteld dat deze hele week duurt. Er zijn 29 sessies/workshops: kijkjes in de keuken bij organisaties, workshops, ervaringsverhalen: voor elk wat wils.

Wat opvalt aan de sessies en workshops is hoeveel mensen al (ook beroepshalve) bezig zijn met inclusie en diversiteit. Hoeveel expertise er is en hoe enthousiast mensen zijn over de voordelen voor bedrijven en organisaties wanneer ruimte gemaakt worden voor iedereen: ouderen, nieuwkomers, genderdivers of in een rolstoel. Een aantal workshops zijn al vol dus belangstelling is er genoeg.

Workshops worden gegeven door: Onbeperkte Denkers, league of Extraordinary People, VNO/NCW, re-integratiecoaches, een autisme ambassadeur,  Discriminatie Meldpunt Groningen, een organisatiepsycholoog en Society in Motion&New Faces. Rechtbank Noord-Nederland en Rijkswaterstaat  presenteren hun aanpak op het gebied van inclusie. Een paar organisaties die begin deze zomer het Charter Diversiteit hebben getekend praten over de praktische uitdagingen van de route naar meer diversteit.

De workshops/Webinars/sessies zijn online te volgen, sommigen zijn vooral gericht op HR managers, anderen zijn voor iedereen interessant.