| Dichters van de Prinsentuin Dat is Groningen
Sluit
Menu
Dichters van de Prinsentuin

Algemeen nieuws

Dichters van de Prinsentuin

Tijdens Dichters van de Prinsentuin kan je genieten van gedichten in de Hortus Botanicus in Haren. Tussen de kruiden, grassen en bloemen kan je luisteren naar gedichten, de dichters hun vertalers ontmoeten en eten bij een boulevard met kraampjes en foodtrucs. Er komen 70 dichter uit Nederland en het buitenland, daar zijn bekende namen onder en nieuwe ontdekkingen.

Voor streektaalgenieters is er Grensland, een productie waarin streektaal centraal staat. Noordwoord heeft Grensland in samenwerking met festival Grasnapolsky opgezet om streektaal een fris nieuw podium te geen. Nedersaksisch verbindt de grensregio’s want de inwoners gebruiken de streektaal nog vaak. Daarom zijn jonge dichters van beide zijden van de grens gevraagd de streektaal nieuw leven in te blazen om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in het Nedersaksisch.

Je kan niet alleen luisteren naar dichters die voordragen, er zijn ook vertaalprogramma’s, workshops en interviews, een kinderprogramma en verrassende samenwerkingen met andere kunstvormen zoals muziek, theater en beelden kunst.

datum: 7,8 en 9 juli
plaats: Hortus Botanicus, Kerklaan Haren
tickets 

foto’s:  Dichters van de Prinsentuin 2022 , Noordwoord, Reyer Boxem