| Dichters in de Prinsentuin Dat is Groningen
Sluit
Menu
Dichters in de Prinsentuin

Algemeen nieuws

Dichters in de Prinsentuin

Dichters in de Prinsentuin 2024 geeft dit jaar ruimte aan poëzie, performances en gesprekken waarin het belang van gemeenschapszin en samenhang blijkt. Literatuur verruimt je wereld en tegelijk brengt het mensen dichter bij elkaar. Zoals altijd zul je al wandelend overdag de dichters tegenkomen in de Prinsentuin, je herkent ze aan de roze paraplu. ‘s Avonds is er een betaald programma.

Vrijdagavond 12 juli om 20.00u opent het festival in de Lutherse kerk met een programma rond de mystieke ervaring. Er wordt voorgedragen uit werken van Meister Eckhardt en Hadewych en liederen van Hadewych worden ook ten gehore gebracht. Een dans van Eise Ivo Smit is geïnspireerd door oa. het Soefisme en Wildeling gaat in gesprek met het publiek over schrijven als een spirituele activiteit.

Zaterdagavond is er om 20 uur in De Loods (Neutronenstraat 3) een feestelijke avond met muzikale poëzie en muziek vol poëzie. Met oa. Relate Radio, The Stage on Tour en de Groningse hiphopband Plastic Psyche.

Zaterdag en zondag overdag zijn er dichtbij-momenten in het groen, gesprekken, interviews, workshops en performances. De bezoeker kan zelf actief de verbinding zoeken, door samen te werken aan een woordenslinger, en yoga op zondagochtend verbindt lichaam en geest. Er is aandacht voor het Gronings en er zijn nationale en internationale dichters en muzikanten.

Dichters in de Prinsentuin vindt niet alleen plaats in de Prinsentuin, maar ook op het Martinikerkhof, in de kapel van de Martinikerk en bij Pictura binnen.

meer info over het programma vind je hier