| de zomer van 2023 Dat is Groningen
Sluit
Menu
de zomer van 2023

Algemeen nieuws

de zomer van 2023

In Groningen is voor kinderen altijd wat te doen in de zomer, in de wijken het museum en het Forum, veel is gratis en soms moet je een kaartje kopen:

De Groninger Museum Tour :  een zilverkleurige Airstream caravan reist drie jaar lang door de stad en provincie van dorp naar dorp om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Museumdocenten van het Groninger Museum gaan met het minimuseum naar het scholen ( basis en middelbaar) culturele centra, buurthuizen, evenement en festivals ( Noorderzon!) en geven worshops. Het thema is A Better Place. Ze gaan samen met kinderen en jongeren aan de slag om na te denken over hoe je van je eigen omgeving een betere plek te maken.

Voor alle kinderen in de Hoogte en de Korrewegwijk is er zes weken lang een programma:  je kan mee naar Dinoland, met de trein op bezoek bij een boerderij, op pad met een boswachter, zwemmen, je kan mee op kamp en naar het Noorderzonfestival en er is bovendien een timmerdorp.  Bijna alle activiteiten zijn gratis en je hoeft je niet aan te melden, kijk wel even op de website. Zaterdag 2 september is er een eindfeest tussen 14 en 17 uur in het Molukkenplantsoen. Een feest met muziek, dans en mooie creaties.

De Speelfestivals reizen deze zomer langs 11 Buurt -en Speeltuinverenigingen met verschillende sportieve, creatieve en recreatieve activiteiten. Tijdens dit vijfdaagse festival kunnen kinderen tussen de 6-12 jaar dit jaar kennismaken met verschillende werelddelen. Misschien heb je wel eens gehoord van de Indonesische Pauwendans? Weet je hoe Braziliaans straatvoetbal wordt gespeeld? En zo gaat het festival alles werelddelen langs. er is een Mexico dag een Amerikadag enz. waarbij de kinderen ook het bijbehorende eten wordt geserveerd. Kinderen krijgen aan het begin van de week van ons een eigen Speelfestival paspoort, waar ze de hele week hun belevingen in kunnen opschrijven, stickers mogen plakken en kleuren.

In het Groninger Forum is ook het nodige te doen: Spruit Cinema voor de kleinsten, je kan LEGO robots programmeren, er is een workshop striptekenen volgens de stijl van Disney, een workshop Rappen in -1-dag ( vanaf 7 jaar – met  Jasper Staal), er is een Harry Potter-dag, je kan je eigen korte film maken ( ook vanaf 7 jaar) en meer. Kijk op de website