| De Weggeefkast Dat is Groningen
Sluit
Menu
De Weggeefkast

Algemeen nieuws

De Weggeefkast

Wist je dat Groningen al 25 Weggeefkasten telt? Op allerlei plekken in de stad staan kasten, speciaal ingericht om spullen een tweede leven te geven. Jong, oud, arm, rijk, iedereen mag er gebruik van maken. De bedoeling: je pakt er iets uit en houdt dat, of legt het terug, of je zorgt dat er iets nieuws voor in de plaats komt. Sommigen gebruiken het als bibliotheek, anderen loeren op een buitenkansje dat ze kunnen grijpen. Het is allemaal goed.

De laatste (25e) Weggeefkast is gedoneerd aan de Voedselbank. Het principe van de Weggeefkast is simpel, de uitvoering ook. Dit past bij Groningen, waar men graag in simpele oplossingen denkt. Het oorspronkelijke idee kwam dan ook van een bewoner, die meedeed aan een project Social Labs dat te vinden was op Noorderzon. Niet alleen verbindt de Weggeefkast mensen uit alle lagen van de bevolking, ook draagt het bij aan de vermindering van verspilling door het hergebruiken van spullen.

Waar staat bij jou in de buurt een weggeefkast? Ontdek het op de Facebookpagina van Weggeefkast Groningen. Wil je graag een Weggeefkast installeren bij jou in de buurt? Stuur je aanvraag (voor een school, buurthuis o.i.d.) naar tineke.timmer@groningen.nl.