| De Slimotheek Dat is Groningen
Sluit
Menu
De Slimotheek

Algemeen nieuws

De Slimotheek

Een robotstofzuiger, een kalenderklok, een slimme deurbel, een eenvoudige tablet met beeldbellen of een makkelijke afstandsbediening. Dat is allemaal technologie om mensen te helpen. Juist voor ouderen en mantelzorgers levert dat voordelen op.

Hoe handig en fijn zou het zijn als mensen zelf kunnen ervaren wat de voordelen van deze middelen zijn? Met uitleg en begeleiding hoe de voorwerpen te gebruiken. De eerste slimotheken zijn in Groningen en Haarlemmermeer geopend.

Hulp en uitleg

Bij de Slimotheek kun je niet alleen producten uitproberen. Mensen krijgen ook hulp en uitleg bij het maken van de juiste keuze uit al die producten. Dit is maatwerk, want elke leefsituatie is immer anders. Ook biedt de Slimotheek hulp bij installatie en vragen tijdens de eerste periode van gebruik. Na de gratis uitleenperiode kunnen mensen de producten aanschaffen of terugbrengen.

Acceptatie van technologie

De gedachtegang bij dit initiatief is, dat de acceptatie van technologie bij ouderen wordt versneld wanneer ze het zelf uit kunnen proberen, met goede begeleiding. Met een simpele tablet kan men bijvoorbeeld eenvoudig beeldbellen. Dit is prettig voor de sociale contacten en helpt bij het gevoel van eenzaamheid. Juist in deze coronatijd is dat belangrijk. Daarnaast ondersteunen de technologische oplossingen mensen bij het langer zelfstandig blijven wonen.

Wijkvernieuwing

De Slimotheek is een initiatief van GeneratieThuis in samenwerking met de gemeenten Haarlemmermeer en Groningen, de Bibliotheek Haarlemmermeer, Thuiszorg Comfort. In Groningen is dit initiatief onderdeel van de Wijkdealsamenwerking in wijkvernieuwingswijk De Wijert.

De Slimotheek vind je in de Vondelflat, Vondellaan 77, geopendĀ  maandag t/m vrijdag 10:00 – 16:00 uur. Telefoon 050 – 525 3121 of receptie@thuiszorgcomfort.nl