| De Mensenrechtenvlag Dat is Groningen
Sluit
Menu
De Mensenrechtenvlag

Algemeen nieuws

De Mensenrechtenvlag

Donderdag 10 december 2020 is de internationale Dag van de Mensenrechten. Alle anti discriminatievoorzieningen in Nederland hijsen 10 december voor het eerst de Mensenrechtenvlag. Daarmee vieren we de mensenrechten en zoeken we de verbinding met elkaar.

“Want”  schrijft het Anti-discriminatiemeldpunt: “Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie, ook in ons veilige, demoratische Nederland.”

Als je de vlag goed bekijkt zie je een DNA streng; dit hebben we immers allemaal gemeen, van welke kleur, gender, religie enz we ook zijn. We hebben allemaal zon, water en aarde nodig en de kleuren daarvan vind je ook in de vlag terug.

De vlag is daarmee een symbool van gelijkheid van ieder mens op aarde en benadrukt het positieve. De vlag is een Nederlands initiatief en het is de bedoeling dat deze vlag over de hele wereld gaat wapperen.

Iedereen kan laten zien dat hij/zij/het, de organisatie, school of studentenvereniging de mensenrechten steunt en respecteert door de vlag te bestellen  (graag voor 1 december dan komt hij op tijd aan) en op 10 december te hijsen.

10 december organiseren alle landelijke anti-discriminatievoorzieningen grotere en kleinere activiteiten. Meer info daarover volgt!  Zie ook  : https://www.mensenrechtenvlag.nl/