| #datmeenjeniet Dat is Groningen
Sluit
Menu
#datmeenjeniet

Algemeen nieuws

#datmeenjeniet

Seksistische comments, racistische memes of homofobe posts, je vindt het niet oké wat je soms op sociale media tegenkomt, maar hoe reageer je erop ? Wat kan je zeggen zodat de ander es gaat nadenken over wat hij of zij zomaar roept? Veel jonge mensen zien discriminerende content voorbijkomen maar weten niet goed wat ze ertegen kunnen doen.

Bij het project #datmeenjeniet worden jongeren door middel van workshops getraind om voor elkaar op te komen als ze online discriminatie tegenkomen. Deelnemers krijgen informatie over wat wel en niet werkt bij online reageren en doen als ‘upstanders’ mee met de campagne om de boodschap uit te dragen dat online discriminatie onacceptabel is. “Want” zegt een deelnemer “Het gesprek voeren is heel belangrijk. Ik wil mensen niet aanvallen, ik wil wederzijds begrip creëren.” Door in te grijpen zijn ze niet langer een zwijgende omstander. En ingrijpen heeft zin.

#datmeenjeniet is een driejarig project. In maart is de eerste groep jongeren begonnen, 1 november start de tweede groep. Als groep volg je drie keer een workshop (in Utrecht) krijg je online begeleiding en de groep houdt onderling contact via whatapp. De ‘upstanders’ commiteren zich voor een jaar aan de campagne.

Wil je meedoen aan dit project dan kan je contact op nemen met Joline Verloove, mailadres: j.verloove@movisie.nl

Movisie, Diversity Media en Hogeschool Inholland verzorgen de training en begeleiding.

 film:movisie