| Containertuin Dat is Groningen
Sluit
Menu
Containertuin

Algemeen nieuws

Containertuin

Op vier locaties in Vinkhuizen zijn er rond de ondergrondse afvalcontainers tuintjes aangelegd. De vier locaties hebben veel last van afval dat naast de afvalcontainers werd geplaatst . “De containertuintjes zijn een vrolijke en vriendelijke manier om in samenwerking met bewoners bijplaatsingen naast de ondergrondse container tegen te gaan” zegt Katja Buiks van het Wijkoverleg Vinkhuizen. De omwonenden gaan zelf de tuintjes onderhouden en zo wordt de connectie met de buurt versterkt. De mensen die dit doen geven hiermee ook het goede voorbeeld aan de rest van de buurt.

De containertuin ( of Citygard) is gemaakt van gerecycled plastic en gevuld met winterharde planten. De tuin ziet er nu dus al vrolijk uit. Wethouder Chakor die de eerste tuin bij de Goudflat in Vinkhuizen onthulde was  niet alleen blij met deze oplossing voor een vervelend en lelijk probleem in de wijk, ze was ook blij met het extra groen.

De containertuinen zijn een proef van een jaar, daarna gaat de gemeente kijken of de proef uitgebreid kan worden naar andere locaties.

Nu maar hopen dat het afval uit het zicht verdwijnt en het groen zich verder uitbreid.