| City Central: de officiële opening Dat is Groningen
Sluit
Menu
City Central: de officiële opening

Algemeen nieuws

City Central: de officiële opening

Afgelopen woensdag 24 januari opende City Central officieel haar deuren. Voor Groningers én nieuwe Groningers, want nu de regio Noord-Nederland slinkt, is het zaak dat we de nieuwelingen een warm welkom bieden, zodat ze hier blijven. City Central huist in misschien wel het mooiste pand van de stad: het huisje onderaan de Der Aa-kerk. De perfecte plek om mensen te verwelkomen en ze te laten zien wat Groningen allemaal te bieden heeft. Dus, als je er een keer voorbijkomt en je ziet de grote gele stip, dan weet je nu wat ze daar eigenlijk allemaal doen.

City Central organiseert allerlei verbindende activiteiten. Zo is er elke eerste zaterdag van de maand een kinderknutselclub die in twee talen wordt begeleid. Zo kunnen ouders rustig boodschappen doen op de markt en leren kinderen elkaar binnen de internationale kring kennen. Een van de mede-oprichtsters Marian kwam vanuit Zuid-Afrika via Amsterdam naar Groningen. In de hoofdstad deed ze mee aan het project Gilde, waar ze erg veel profijt van had. Dit inspireerde haar dan ook voor My Local Friend. Hierbij worden nieuwe Groningers gekoppeld aan Stadjers die hen wegwijs kunnen maken in de stad, cultuur en gewoontes. Een van de andere oprichtsters Eva is wel aan een Groninger gekoppeld geweest en beaamt ook dat dit haar zeer heeft geholpen: de beste man is nu al zeven jaar haar buurman.

In het winkeltje onder de Aa-kerk verkopen ze ook allerlei lokale producten, zoals zeep en een vrolijke prent van Anne Stalinski, een Gronings illustratietalent. Ook mag je meedenken over wat er in Groningen nog mist. Heb je een goed idee? Dan mag je dat met een stift op de grote beschrijfbare muur schrijven.

Wethouder Paul de Rook was bij de opening aanwezig en hield ook een praatje: het is goed dat dit soort initiatieven zich ontplooien, het verbindt de bewoners met elkaar en met de groeiende internationalisering is dat ontzettend belangrijk. De cultuur van Groningen is er een uit duizenden: hoe meer nieuwe mensen we daarin kunnen betrekken, hoe beter.

Op Dat is Groningen zullen we de evenementen die City Central organiseert delen in onze agenda. Loop vooral ook zelf eens binnen!