| BLOG in gesprek met lijsttrekkers Dat is Groningen
Sluit
Menu
BLOG in gesprek met lijsttrekkers

BLOG in gesprek met lijsttrekkers

Gisteravond startte Het  NOS op 3 verkiezingsprogramma. Iedere avond gaan lijsttrekkers van vrijwel alle partijen in gesprek met jongeren. Het wordt geen debat, maar een gesprek over belangrijke issues in het leven van jonge mensen waar de politiek iets aan kan doen. De online community kan meepraten en vragen stellen.

Donderdag krijgt de voorzitter van Black Ladies Of Groningen (BLOG) Habiba Ali  de kans om persoonlijk in gesprek te gaan met  met Farid Azarkan (Denk) en Thierry Baudet (FvD) over met name gelijke kansen, racisme en discriminatie in Nederland.

Vrijdag zal Marianne Slavenburg (secretaris van BLOG) in gesprek gaan met Sylvana Simons (BIJ), Laurens Dassen (Volt) en Joost Eerdmans (JA21) over diezelfde onderwerpen.

BLOG is een initiatief opgezet om zwarte Afrikaanse en Caribische vrouwelijke studenten in de diaspora bij elkaar te brengen.  Ze zetten zich in om elkaar te ondersteunen en te bemoedigen. De groep is vooral online actief en gaat met elkaar in gesprek over een groot aantal sociaal relevante onderwerpen. Verder organiseren ze sociale en wetenschappelijke bijeenkomsten. Zo hebben ze de afgelopen tijd veel gepubliceerd over onbekende  zwarte Afrikaanse en Amerikaanse geschiedenis en personen. Je kan ze vinden op instagram en facebook.