| Bijzondere woonwinkel in hartje centrum Dat is Groningen
Sluit
Menu

Algemeen nieuws

Bijzondere woonwinkel in hartje centrum

Misschien ben je er wel eens langsgelopen of binnen geweest: in de Oosterstraat vind je Handmade Hopes, de woonwinkel die is opgestart vanuit jeugdhulporganisatie Elker. De winkel biedt plek aan jongeren die om bepaalde redenen tijdelijk niet naar school of aan het werk kunnen.

Een groot aantal jongeren heeft behoefte aan een leerplek waar ze hun talenten kunnen ontdekken. Hiervoor kunnen zij terecht bij Handmade Hopes. Onder deskundige begeleiding kunnen ze zich ontwikkelen tot webdesigner, commercieel medewerker, communicatiemedewerker, inkoper, creatieve duizendpoot, boekhouder en productontwikkelaar. Maar ook jongeren die muziek maken, prachtig kunnen tekenen of schrijftalent hebben kunnen een plek vinden in dit project.

De jongeren leren structuur en dagbesteding houden. Daarnaast leren ze omgaan met verantwoordelijkheid nemen, en versterken ze hun sociale vaardigheden, maar het belangrijkste is dat ze trots worden op wie ze zijn en wat ze kunnen.

Het mooie aan Handmade Hopes is dat mensen eerst binnenkomen omdat het een mooie en leuke winkel is. Daarna blijkt er pas een verhaal achter de winkel te zitten. De woonwinkel met werkplaats verkoopt naast nieuwe producten voornamelijk door jongeren bewerkte of gecreëerde producten. Wat je vindt is een mix van vintage, handmade en nieuwe producten; van hebbedingetjes tot aan kussens, en van sieraden tot en met Deens servies.

De betrokken jongeren reageren erg positief op Handmade Hopes. Enkele quotes van de website: ‘Dankzij Handmade Hopes kom ik weer wat in mijn ritme’, ‘Ik ben denk ik al gegroeid’ en ‘Iedereen heeft een eigen talent en je krijgt hier de kans om dat te laten zien’.

Zelf ontdekken wat er aan talent schuilgaat in de winkel? Loop eens binnen!

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur en zaterdag 10.00 – 17.00 uur.

Adres: Oosterstraat 28