| Beauty Matters Dat is Groningen
Sluit
Menu
Beauty Matters

Algemeen nieuws

Beauty Matters

In de afgelopen 150 jaar is fysieke schoonheid steeds belangrijker geworden in de samenleving. Steeds meer mensen investeren steeds meer geld en moeite in hun uiterlijk. Waarom is het zo belangrijk om mooi te zijn? En wat zijn hiervan de gevolgen? Op woensdag 22 februari start de lezingenserie Why Beauty Matters. Meer info en tickets

Beauty and Inequality door socioloog Giselinde Kuipers

Schoonheid is een belangrijke pijler geworden voor persoonlijk succes. Maar is schoonheid wel toegankelijk voor iedereen? Giselinde Kuipers ziet een groeiende ongelijkheid, want wie geen geld heeft voor botx, dure kleding of plastische chirurgie voldoet niet aan de schoonheidsstandaard.
22 februari 20 uur Academiegebouw, Broerstraat

Lookism, discrimination and Shame door filosoof Heather Widdows

Wie we zijn is direct verbonden geraakt met hoe we eruit zien . Een gevolg is de opkomst van het ‘lookism’ ; discriminerende behandeling door anderen en een harder oordeel over onszelf. Wie onaantrekkelijk is, wordt benadeeld op de arbeidsmarkt, in de klas en in de rechtszaal. Filosoof Heather Widdows onderzoekt het fenomeen en laat zien hoe dit het zelfbeeld negatief beïnvloed.
9 maart 20 uur, Academiegebouw Broerstraat