| Antiracisme week Dat is Groningen
Sluit
Menu
Antiracisme week

Algemeen nieuws

Antiracisme week

In aanloop naar  21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie organiseert Groningen Feminist Network een aantal avonden:

15 maart geeft Mama Byass een inleidend praatje over de betekenis van Intersectionaliteit, daar waar ras, gender en klasse elkaar raken. (Intersectionaliteit houdt in dat de verschillende identiteiten elkaar beïnvloeden;  als je bijvoorbeeld vrouw, zwart en rijk bent heb je een heel andere ervaring dan wanneer je vrouw, zwart en bijstandsmoeder bent, of wanneer je vrouw, zwart en gehandicapt bent enz. enz. Het gaat erom dat al deze identiteiten elkaar beïnvloeden.)

16 maart is zal er een uitwisseling zijn van ideeën tussen verschillende generaties, gebaseerd op de ervaringen van ASHANTI, een feministische krant uit de jaren tachtig opgericht door Surinaamse vrouwen. De avond gaat om vragen als: Welke lessen zijn er geleerd ? Wat zijn de mogelijkheden nu? en welke visie hebben we voor de toekomst? De sessie wordt geleid door Pravini Baboeram, kunstenaar en activist, oa.  tegen culturele toe-eigening en Sitla Bonoo medeoprichter en redacteur van ASHANTI.

17 maart wordt de film ‘Naila and the Uprising’ vertoont. De film laat iets zien van de geweldloze vrouwenbeweging in Palestina tijdens de eerste intifada in de jaren tachtig. Vrouwen organiseerden destijds  boycots, ondergrondse scholen, rijdende klinieken, en mobiliseerden duizenden voor demonstraties waarmee druk werd uitgeoefend op de machthebbers.  Een film van Julia Bacha. Na afloop is er discussie

20 maart tenslotte is er van 15 tot 17.30 Aandacht voor trauma door lichaamswerk en kunst

Je kan je voor de diverse evenementen aanmelden via dit formulier