| ‘Als je niet opgeeft bereik je je droom’. Dat is Groningen
Sluit
Menu
‘Als je niet opgeeft bereik je je droom’.

Reportage

‘Als je niet opgeeft bereik je je droom’.

Na anderhalf jaar hebben we  een nieuwe kinderburgermeester en loco kinderburgemeester. Jouayria en Amy worden afgelost door Floor en Milou. Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering in het Stadhuis (dat verbouwd gaat worden) installeerde burgemeester Koen Schuiling Floor en Milou. De installatie was een paar weken uitgesteld omdat Floor ziek was. Koen Schuiling:  “Daar zaten we dan met de stropdas die we speciaal om hadden gedaan voor Floor”. Maar nu was Floor helemaal present.

Bij haar afscheidspeech bedankte een zelfverzekerde Jouayria de burgemeesters – zij was begonnen onder Peter den Oudsten-  en de gemeenteraad met wie ze heeft samengewerkt en keek ze nog even terug op wat ze bereikt had. Haar huiswerkbegeleiding project, het ambassadeurschap van het Beatrix kinderziekenhuis en wat ze het hoogtepunt noemde: namelijk de 5 minutentoespraak voor 20.000 mensen op het Bevrijdingsfestival. De burgemeester liet weten dat hij trots op haar en Amy was vanwege de vele dingen die ze bereikt hebben

Dan de nieuwe kinderburgemeester waarvan Koen Schuiling fijntjes opmerkte dat deze zeer democratisch gekozen was, “Het leek wel een referendum, iedereen mocht erover meepraten”. Waarop veel gelach en opmerkingen in de zaal vol gemeenteraadsleden was te horen.

Floor ziet er, vergeleken met de paar jaar oudere Jouayria, uit als een klein meisje en zij hield ook een speech. Heel ontspannen en uit haar hoofd  vertelde ze de zaal vol gemeenteraadsleden dat ze niet had verwacht dat ze uitgekozen zou worden toen ze zich opgaf: “Winnen kan altijd maar of het ook lukt dat is maar de vraag. En nu is het dus toch gelukt.”  Haar slogan is: “Als je niet opgeeft bereik je je droom”. Zij heeft haar droom bereikt want zij is nu kinderburgemeester. Zij wil zich ervoor inzetten dat arme kinderen ook kunnen sporten.

De beide meisjes kregen een enorme bos bloemen, bijna groter dan zijzelf. Op de publieke  tribune was de opmerking te horen dat hun moeders daar vast wel blij mee zouden zijn.