| Als je jezelf niet bent, wie ben je dan wel? Dat is Groningen
Sluit
Menu
Als je jezelf niet bent, wie ben je dan wel?

Algemeen nieuws

Als je jezelf niet bent, wie ben je dan wel?

Het Jonge Harten festival is een festival voor, maar vooral door jongeren. Ze brengen theater, performance, dans en meer en brengen daarmee mensen samen en maken onderwerpen bespreekbaar.  Het festival is een plek waar ‘rijkdom en  diversiteit gevierd, omhelsd en doodgeknuffeld wordt’ zeggen ze op hun website. Ze geven de ruimte aan het ongemak dat ‘anderszijn’ soms oplevert en dat geeft theater dat misschien niet altijd ‘leuk’ is, maar ook laat lachen, tot denken aanzet, of je stil maakt.

Vorig jaar hadden ze een prachtige stille uitvoering waar ook mensen die doof waren aan meewerkten. De ‘awkward afterparty’,  die er ook altijd is na een voorstelling, was verhelderend – en misschien een beetje ‘awkward’.

Het Jonge Harten festival kan dit jaar niet doorgaan en dat vinden ze echt heel erg jammer.

Maar de energie die ze er de afgelopen maanden in hebben gestoken is niet voor niets geweest. Deze week laten een aantal jonge mensen van zich horen. Juist in deze tijd vindt Jonge Harten het belangrijk dat jongeren een stem krijgen. In onderstaand filmpje neemt Alex (18) je mee in zijn verhaal, je hoort wat hem nauw aan het hart ligt, wat hij belangrijk vindt.

foto: Knelis

film: Jonge Harten Festival 

https://youtu.be/iY_ROsr2KFw