| Als het anders loopt Dat is Groningen
Sluit
Menu
Als het anders loopt

Algemeen nieuws

Als het anders loopt

De Theaterkrant noemt  ‘Als het anders loopt’  een van de voorstellingen die je absoluut niet mag missen. Komend weekend te zien in Grand Theatre. Het is een voorstelling waarin drie acteurs met een beperking in meespelen en ze laat zien waar mensen, bij wie het anders loopt, tegenaan kunnen lopen. Dan gaat het om een bureaucratisch zorgsysteem waar niet goed mee te praten valt. Spelers staan voor een loket waar 2 blauwe handen een onverstaanbare èn dwingende taal spreken. Wat er gebeurt is vaak absurd en pijnlijk hilarisch, maar niets is verzonnen. De werkelijkheid is soms absurd en hilarisch. Niet dat de spelers ze zich laten intimideren. Alleen de vader van de jongen met Down krijgt een paniek aanval, wat niet vreemd is omdat hij gaandeweg de voorstelling een steeds maar groeiende stapel papieren meetorst. PGB-houders zullen dat ongetwijfeld herkennen. Gelukkig wordt er tijdens de voorstelling ook gelachen. Het Houten Huis laat met deze voorstelling beeldend theater zien met “elementen uit de variété, dans, sport, muziek, performance, poppentheater en beeldende kunst” zie de recensie van de Theaterkrant 
De muziek is schitterend en het onderwerp herkenbaar voor iedereen die in de zorg werkt of er gebruik van moet maken.

Educatief

Schoolklassen die naar  ‘Als het anders loopt’  komen kijken krijgen een educatief programma aangeboden. Vooraf kunnen de kinderen nadenken over vragen als ‘Loopt bij jou het leven wel eens anders dan verwacht’  of  ‘Heb je je wel eens zorgen over iemand gemaakt?’  Ze kunnen reageren op stellingen: ‘Je kunt ook te veel helpen’  of   ‘Het is stoer om om hulp te vragen’. En na de voorstelling gaat het gesprek verder en omdat ‘Als het anders loopt’  beeldend theater is worden de kinderen ook uitgenodigd om een eigen bewegend beeld, een choreografie, te maken van een situatie van zorg krijgen, verlenen of je zorgen maken.

De voorstelling is 9 januari begonnen aan een op tournee door Nederland (en Belgie), Van zaterdag 25 februari tot en met dinsdag 28 februari is hij te zien in Grand Theatre hier in Groningen. (Alleen voor dinsdag 28 februari zijn nog kaarten verkrijgbaar.) Tot 14 april is hij nog elders in het land te zien.