| Acceptatie in de sport Dat is Groningen
Sluit
Menu
Acceptatie in de sport

Algemeen nieuws

Acceptatie in de sport

COC Groningen en Drenthe is  bezig met een project om de acceptatie van LHBTI+’ers in de sport te vergroten. In het kader van dit project organiseert het COC (samen met  Hanzehogeschool, Alfa college en Huis voor de SPORTGroningen) een focusgroep van ongeveer 15 personen, verschillend qua leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit en sportdeelname.  Tijdens deze focusgroep willen ze inzicht krijgen in de ervaring en ideeën van LHBTI’ers over de sport.
De ervaring leert dat sport voor LHBTI+personen niet altijd vanzelfsprekend is. Ze nemen nog al eens afscheid van hun sportclub en stoppen met sporten als ze merken dat ze ‘anders’ zijn dan hun teamgenoten en er binnen hun vereniging ook niet over kunnen of willen praten. Soms omdat het niet veilig voelt of niet veilig is. Het doel is om de sportsector meer bewust te maken van de verschillende mechanismen van uitsluiting.
Gemeente Groningen ziet het belang van LHBTI+ acceptatie in de sport en wil onder andere inzetten op een voorbeeldrol van topsporters en sterke rolmodellen onder bestuurders, trainers / coaches en sporters en op meer zichtbaarheid van LHBTI+ers in de sport.
Een ervaren gespreksleider van de Alliantie Gelijkspelen begeleidt de focusgroep die zal plaatsvinden in februari, bij voorkeur live;  wil je meedoen of heb je vragen  dan kan je een mail sturen naar Eelco Luurtsema secretaris van het COC via secretaris@cocgd.nl
foto: COC Groningen/Drenthe