| 8 maart Internationale Vrouwendag Dat is Groningen
Sluit
Menu
8 maart Internationale Vrouwendag

Algemeen nieuws

8 maart Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit jaar is het thema ‘Een wereld 1000 vrouwen’ .Wereldwijd vieren we de kracht, prestaties en het potentieel van vrouwen. Een aantal evenementen zijn al bekend. Let op: er zijn ook online evenementen die ook zeer de moeite waard zijn. Ga je ook een activiteit organiseren dan kan je dat toevoegen aan de landelijke  lijst.

Groningen biedt flink wat interessante mogelijkheden voor vrouwen om te ontmoeten, te leren, en te genieten

  • HER Film Festival – van 8 tot en met 17 maart kan je gratis online een prachtige selectie films bekijken. Simavi en Cinetree geloven dat Vrouwendag het moment is om met film aandacht te vragen voor de positie van vrouwen. Met oa  Bombshell met Nicole Kidman, Charlize Theron en Margot Robbie. de Algerijnse Papicha en Proxima met Eva Green.
  • ‘Een wereld 1000 vrouwen’ is het thema dit jaar, zodoende een online dans evenement van vrouwen over de hele wereld. Iedereen kan zich aansluiten. “Wanneer we het vrouwelijke meer belichamen heeft dit een positief effect op onszelf, onze relaties en de wereld.”  Aanmelden
  • In wijkcentrum Het Dok vieren op 8 maart verschillende vrouwengroepen samen een feestje. Met een motiverende peptalk van Yaneth Palacio Menger, een Zumba Workshop door Bolingo een Quiz, Multiculturele modeshow met dans en een tentoonstelling met spullen uit verschillende landen. Meer info vind je hier
  • Lean in (een vrouwen cirkel gericht op empowerment) en Women Devs (groep vrouwen werkzaam in technische beroepen, ICT)  organiseren samen een avond. Er zijn vier sprekers: Qing Gong-Blooming over haar integratie in de Nederlandse samenleving, Esther Metting over digitale gezondheidzorg voor iedereen, Trishanka Smaal over authenticiteit en Ayla Kangur over wat ze leerde na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in AI.
    tijd: 17.30 – 21.30, plaats: De Huiskamer, Suikerlaan 18, aanmelden
  • Het vrouwennetwerk van de FNV biedt 8 maart een programma aan: Sherin Abdelrahim en Maarten Koekoek spreken over culturele diversiteit, hoe ga je om met verschillen, man-vrouw, jong-oud, theoretisch-praktisch, na de pauze vertelt Marianne Kootstra over vier generaties dwarse vrouwen in haar familie.
    tijd 15.00 tot 17.30u, plaats: Leonard Springerlaan 23  (aanmelden niet nodig)