| 8 maart Internationale Vrouwendag Dat is Groningen
Sluit
Menu
8 maart Internationale Vrouwendag

Algemeen nieuws

8 maart Internationale Vrouwendag

Het thema van internationale vrouwendag is dit jaar Solidariteit V/M – de kracht voor verandering . Op de website schrijven ze : “Wij hebben mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin van het woord. Mannen die, net als ons, gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben. Zij zijn nu de kracht voor verandering!  Zonder mannen mislukt de emancipatie.”

Het programma in Groningen loopt van 2 tot 15 maart, via deze website https://www.internationale-vrouwendag.nl/groningen/  vind je de verschillende onderdelen en kan je je opgeven.

  • 2 maart woensdag, meidenavond voor meiden van 12 tot 27 jaar.  Er wordt iets verteld over de geschiedenis van internationale vrouwendag, er zijn stellingen om over te discussieren en je kan een zelfportret maken.

plaats : jongerencentrum Amovement, Laan van de sport 2 Hoogezand
tijd      : van 19 tot 21.00 uur

  • 7 maart College Tour 2022 met Rebecca Gomperts.

Rebecca Gomperts is een Nederlandse arts en activiste . Ze is oprichtster van Women on waves, Women on Web and Aid Acces. Ze krijgt de Aletta Jacobs Prijs 2022 uitgereikt door de RUG vanwege haar strijd voor abortusrechten en toegang tot veilige en legale abortussen. Ze wordt geinterviewd door Angela Maas, de eerste hoogleraar cardiologie voor vrouwen in Nederland aan het Radboudumc

plaats:  Rijksuniversiteit Groningen
tijd     : 20 -21.00 uur

  • 8 maart Debat en gesprekstafels met vrouwelijke politici.

het FNV Vrouwennetwerk Noord organiseert een debat met vrouwelijke lijsttrekkers en lokale politici uit Groningen, Friesland en Drenthe over  twee belangrijke thema’s: grensoverschrijdend gedrag en armoedebeleid. Het gaat bijvoorbeeld over energiearmoede, menstruatiearmoede, inrichting van de openbare ruimte, bedreigingen van politici en veiligheid op de werkplek.

plaats: FNV gebouw, Leonard Springerlaan 19 ,Groningen
tijd     : 15 – 17.15 uur

  • 8 maart Solidariteit van mannen en vrouwen

Een samenwerking van Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn, Vrouwengroep Lotus, Sencirete-Afrikaanse vrouwengroep, Amnesty International en Stichting cash2grow. Het thema van deze dag is Solidariteit van Vrouwen en Mannen – De kracht voor verandering

Plaats: buurtcentrum Sonde 2000, Eikenlaan 288 Groningen
tijd     :  17 – 20.00uur

  • 8 maart Documentaire Sisterhood 2Dock BNNVARA  Sophie Dros gaat in gesprek met jonge meiden die vertellen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Zoals het ontvangen van dickpicks

NPO2  om 22.30

  • 15 maart Webinar over vrouwenlijk ondernemerschap en het succesvol binnenhalen van investering.

Met sprekers over het dichten van de financieringskloof in het startupecosysteem voor vrouwelijke ondernemers en wat belangrijk is om als ondernemer een inverstering succesvol binnen te halen.

1330 -1430 uur