| 11 november st Martinus Dat is Groningen
Sluit
Menu
11 november st Martinus

Algemeen nieuws

11 november st Martinus

Het is weer een heel programma rond de St Martinusviering op 11 november. Het begint al op zaterdag 5 november met een voederbietenuitdeling op de kop van de Vismarkt. Er is een maaltijd voor dak- en thuislozen op dinsdag, een workshop voederbietenlampionnen op woensdag in het Museum aan de A, donderdag begint om 1615u de lampionnenoptocht vanaf het Museum naar de Martinikerk, daar wordt de mooiste gekozen en vertelt Frank Belt het Martinusverhaal. ‘s Avonds is er het ‘Spoor van Licht’ en vrijdag kan je jassen en dekens naar de kerk brengen voor dak- en thuislozen, want het thema van St Martinus is “Delen is het Nieuwe Hebben’.

Vrijdag 11 november wordt er ook een symposium georganiseerd in de Martinikerk: ‘Solidariteit Organiseren’, van 13.30 tot 17.00u

Dit is een symposium voor doeners en denkers die streven naar een rechtvaardiger samenleving. Er zijn sprekers ( Inge Jongman wethouder, Erik Dannenberg van Divsosa en Ruth Peetoom van GGZ Nederland) en er zijn ontmoetingstafels. Bezoekers kunnen de tafel uitkiezen die hen interesse heeft en met andere deelnemers ervaringen en gedachten uitwisselen. De tafels hebben verschillende thema’s:

– Samen is leuker (eenzaamheid),
– Zorgsaamheid (gezondheid,mantelzorg)
– Verbeeldingskracht (kunst&cultuur) ;
– Aander lu bin ook lu ( Vluchtelingen, diversiteit en inclusie)
– Een fijne Jeugd ( opvoeden&opgroeien, kansengelijkheid)
– Huisje, boompje, beestje, zonnepanelen ( klimaat & energie,
natuur&biodiversiteit)

Solidariteit wordt ook daadwerkelijk georganiseerd want er is een groot ‘marktplaatsbord’ waar je een post-it op kan hangen als je iets te bieden hebt aan solidariteit of wanneer je iets nodig hebt.

Inmiddels zijn er ruin 120 aanmeldingen.

Iedereen die zich vrijwillig inzet is uitgenodigd. Door zichtbaar te maken wat er allemaal is en wie er betrokken zijn willen Humanitas en Stichting Present Groningers informeren en inspireren.

Het symposium is een initiatief van Humanitas en Stichting Present in samenwerking met vrijwilligerssteunpunt link050 en gemeente Groningen.

Je kunt je hier aanmelden